Menu

Het Ketogeen dieet

De meeste mensen halen de energie die ze voor hun hersenen nodig hebben uit koolhydraten. Bij het ketogeen dieet eet iemand veel vetten, weinig eiwitten en weinig koolhydraten. Het lichaam haalt de nodige energie dan niet meer uit de koolhydraten maar uit de ketonen die bij het afbreken van vetten in het lichaam ontstaan.

Wanneer medicijnen onvoldoende effect hebben op de intensiteit en hoeveelheid epileptische aanvallen kan het ketogeen dieet ingezet worden als behandeling tegen epilepsie.

Naois volgt al 3 jaar een vorm van het 3:1 medisch ketogeen dieet. Dat wil zeggen dat elke maaltijd die hij binnenkrijgt voor 75% uit vet en voor 25% uit koolhydraten en eiwitten bestaat.

Het medisch ketogeen dieet mag nooit worden ingezet zonder medische begeleiding en dient op maat te worden ingesteld door een diëtist. De arts en diëtist helpen met de inleiding en geven aan hoeveel maaltijden van hoeveel calorieën met hoeveel vetten, koolhydraten en eiwitten iemand per dag nodig heeft. Daarnaast dienen glucose en ketonen waardes in de gaten te worden gehouden.

Meer informatie over het dieet kunt u onder andere vinden op de website van EpilepsieNL.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.