Menu
Ontbijt

Keto Smoothie als ontbijt

Keto Smoothie Als Ontbijt
5/5 - (1 stemmen)

Als ontbijt krijgt Naois bijna elke ochtend een smoothie. Als moeder ben ik soms bang dat Naois als gevolg van het ketogeen dieet niet genoeg fruit en vitamines binnen krijgt. In de smoothies die hij als ontbijt krijgt, doe ik altijd zoveel mogelijk fruit. Dan weet ik dat hij iedere dag in ieder geval iets van fruit heeft gekregen. En dat haalt een deel van mijn bezorgdheid weg.

Hieronder volgt het recept voor een van de vele versies van de smoothies die ik maak. Ik maak ook regelmatig smoothies met Griekse yoghurt en andere soorten fruit zoals aardbeien, bramen en/of mango. Ook doe ik soms een beetje Liquigen in zijn ontbijt. Via een rekenprogramma voor het ketogeen dieet ( ik gebruik Cetoz) kan met verschillende ingrediënten gespeeld worden om lekkere smoothies te maken met de gewenste verhouding tussen vetten, eiwitten en koolhydraten en de hoeveelheid calorieën die u of uw kind nodig heeft.

Omdat ik het druk genoeg heb, probeer ik het mezelf zo makkelijk mogelijk te maken. Ik maak met mijn blender dus meestal 8 smoothies in een keer en bewaar ze in Tupperwares in de diepvries.

Voedingswaarde voor 1 smoothie

 • Calorieën: 306
 • Ratio: 3.02
 • Koolhydraten: 05 g
 • Eiwitten: 05 g
 • Vet: 29 g

Ingrediënten voor 1 smoothie

 • 66 g lang houdbare slagroom (35% vet)
 • 18 g frambozen
 • 18 g blauwe bessen
 • 14 g chiazaad
 • 4 g slimpie siroop
 • kraanwater (hoeveelheid hangt af van gewenste consistentie: hoe meer water, hoe vloeibaarder de smoothie zal zijn)

Bereidingswijze

 1. Doe alle ingrediënten in een blender en pureer ze tot een smeuïge massa
 2. Voeg indien nodig wat meer kraanwater toe
 3. Giet de smoothie in een glas en drink smakelijk 🙂

Nog geen commentaar

  Uw reactie

  This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.