Menu
toetjes - zoete snacks / toetjes - zoete snacks

Heerlijke zelfgemaakte 3:1 keto chocoladeletter

5/5 - (1 stemmen)

Sinterklaas is weer in Nederland. De winkels liggen vol kruidnoten, speculaaspoppen, marsepein en chocoladeletters. Omdat ik vind dat Naois ook een chocoladeletter in zijn schoen verdient, ben ik op zoek gegaan naar een letter die past in zijn dieet. Helaas zonder resultaat. Zowel in de winkels als op het internet kon ik tot mijn verdriet geen letter vinden met genoeg vet, weinig eiwitten en geen suiker. “Dat is niet eerlijk!” zou Naois zeggen.

Dus besloot ik om zelf een chocoladeletter voor hem te gaan maken. Na lang zoeken vond ik op het internet een mal om chocoladeletters mee te maken. De N kon ik niet vinden maar gelukkig wel een P en aangezien Naois ook regelmatig een malle Piet en een zeur Piet is, ben ik voor de P gegaan 🙂

De zoektocht naar de perfecte chocolade voor ons lieve mannetje begon. Na veel mislukte pogingen, is het me gelukt om een chocoladeletter te maken die er heel mooi uitziet, de juiste textuur heeft, niet te bitter is, smaakt naar melkchocolade en bovendien de juiste verhouding tussen vet, eiwitten en koolhydraten heeft.

Voedingswaarde

 • Calorieën: 1000
 • Ratio: 3:1
 • Koolhydraten: 16 g
 • Eiwitten: 7 g
 • Vet: 69 g

Ingrediënten

Bereidingswijze

 1. Smelt de Cacao boter samen met de chocolade in een steelpannetje
 2. Voeg de vanille aroma en Natrena vloeibaar naar smaak toe en meng dit met de gesmolten chocolade en Cacao boter
 3. Giet het mengsel in de chocoladeletter mal en zet de mal een paar uur in de ijskast
 4. Haal de letter voorzichtig uit de mal en doe er een mooie verpakking omheen voor in de schoen 🙂
Mal voor heerlijke 3:1 keto chocoladeletter
Mal voor heerlijke 3:1 keto chocoladeletter
Verpakking voor heerlijke 3:1 keto chocoladeletter
Verpakking voor heerlijke 3:1 keto chocoladeletter
Cadeaupapier voor heerlijke 3:1 keto chocoladeletter
Cadeaupapier voor heerlijke 3:1 keto chocoladeletter

Nog geen commentaar

  Uw reactie