Menu
toetjes - zoete snacks

Een hemelse citroentaart (tarte au citron) als ketogeen kerstdessert

Tarte au citron
4.8/5 - (5 stemmen)

De uitdaging: een feestelijk keto kersttoetje voor iedereen

De kerst komt eraan. Het moment om samen met vrienden en familie te genieten van een lekkere maaltijd. Op zo een moment wil je het liefst dat iedereen hetzelfde kan eten. Tot nu toe heb ik met kerst altijd geprobeerd om voor Naois iets te maken wat leek op wat de rest van het gezin at.

Alles uit de kast halen om je kind voor kerstmis blij te maken

Want op zo een moment is het toch wel erg sneu als iedereen aan het genieten is van prachtige en heerlijke kerstmaaltijden en je kind er een beetje beteuterd bij moet zitten met alweer een heel vette maaltijd met mayonaise en macadamianoten. Kortom, als er een moment is om alles uit de kast te halen om ook je kind dat om medische redenen het ketogeen dieet moet volgen, blij te maken dan is dat zonder meer met kerstmis.

Samen met Ketocafé het ultieme keto kerst dessert ontwikkeld

Dit jaar heb ik mezelf (al zeg ik het zelf) overtroffen. In een gesprek met het team van Ketocafé kwamen we op het idee om een kerstmaaltijd te ontwikkelen die zowel voor mensen met een normaal dieet als voor mensen met een ketogeen dieet smullen zou zijn. Ik ben hard aan het werken, denken, puzzelen en testen gegaan en heb een kerstmenu ontwikkeld dat én medisch ketogeen dieet verantwoord is én van begin tot eind een culinair hoogstandje is voor iedereen.

Een heerlijke keto citroentaart als resultaat

Dit jaar wordt het dus mogelijk om met zijn allen te genieten van een heerlijke, mooie kerstmaaltijd. De citroentaart oftewel “la tarte au citron” is het nagerecht. Met mijn Franse roots is dat een van mijn lievelingstaarten. Het recept is te vinden op de website van Ketocafé: Citroentaart (tarte au citron)

Bon appétit!

Nog geen commentaar

    Uw reactie

    This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.