Menu
toetjes - zoete snacks

Kerstmannetjes van aardbeien en slagroom

Kerstmannetjes van aardbei en slagroom
Rate this post

Over een paar dagen is het alweer kerstmis. Voor velen worden de feestdagen door het heersende Coronavirus anders dan anders. Des te meer reden om het binnen het gezin extra bijzonder te maken. Met deze kerstmannetjes gemaakt van aardbeien en slagroom kun je jouw kind blij maken. En daar gaat Kerst ten slotte hoofdzakelijk om. Anderen blij maken (en daarmee hopelijk ook jezelf) en mooie momenten delen met de mensen waarvan je houdt.

December is altijd een hele drukke maand. Voor ons dit jaar des te meer omdat de scholen in Nederland onverwachts weer dicht zijn gegaan om de verspreiding van het Coronavirus zoveel mogelijk te remmen. We zitten daarom met twee kinderen thuis en moeten naast werken, ook onze oudste zoon thuis les geven en zorgen voor Naois die voortdurend aandacht vraagt.

Daarnaast moeten we natuurlijk ook nog ketogeen blijven koken, kerst voorbereiden en ons mannetje blij houden. Voor wie weinig tijd heeft, biedt dit recept een goede oplossing. De kerstmannetjes zijn lekker, snel en makkelijk te maken, hebben weinig ingrediënten nodig, zien er mooi en feestelijk uit en zijn bovendien gezond. Een cadeau voor jezelf en voor je kind. Naois was er in ieder geval heel blij mee :-). Hier volgt het recept:

Voedingswaarde

 • Calorieën: 159
 • Ratio: 3
 • Koolhydraten: 04 g
 • Eiwitten: 01 g
 • Vetten: 15 g

ingrediënten

 • 38 g slagroom
 • 58 g verse aardbeien
 • Indien gewenst binnen ketogeen dieet goedgekeurde en door jou of je kind goed getolereerde zoetstof naar smaak (ik gebruik Natrena Vloeibaar)
 • 2 g Vivani Organic Fine Dark Chocolate of vergelijkbare pure chocolade zonder suiker voor de ogen van de kerstmannetjes (de hoeveelheid is zo klein dat het de ratio niet veel beïnvloedt en het is dus niet erg als je iets meer of minder gram nodig hebt – de Vivani chocolade die ik gebruik, heeft een ratio van 3.76)

Bereidingswijze

 • Was de aardbeien en haal de steel eraf
 • Snij de aardbeien zo dat er voor iedere aardbei een hoedje en een lichaampje ontstaat
 • Klop de slagroom stijf (niet te lang – anders ontstaat er boter) en roer er eventueel de zoetstof doorheen
 • Leg met twee lepels of met een spuitzak de slagroom op de onderkant van de aardbeien (de lichaampjes)
 • Leg daar de bovenkant van de aardbeien voorzichtig op (de hoedjes)
 • Leg op elk hoedje nog een klein klontje slagroom
 • Hak de chocolade in kleine stukjes en gebruik die voor de ogen
 • Doe de slagroom die overblijft op een mooi bord en strijk het met een spatel glad. Dan lijkt het op sneeuw
 • Leg nu voorzichtig de kerstmannetjes op de sneeuw, serveer en geniet van de glimlach van je kind
Kerstmannetjes met aardbeien en slagroom

Nog geen commentaar

  Uw reactie

  This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.