Menu
Avondmaal

Hemelse kerstrisotto als hoofdgerecht voor Kerst

4.7/5 - (4 stemmen)

De feestdagen zijn een tijd van samenzijn en genieten van heerlijk eten met geliefden. Dit jaar vieren wij kerst op het schilderachtige platteland van Frankrijk, een bijzondere ervaring, vooral wanneer je rekening moet houden met een kind met een ketogeen dieet. Gelukkig staat ons kerstmenu al klaar.

Een smakelijk kerstmenu

Het kerstmenu is samengesteld met zorg en liefde voor lekker eten, en het belooft een culinair feest te worden waar de hele familie van kan genieten:

Voorgerecht: Tartaar van Makreel en Avocado

We trappen ons kerstdiner af met een verfijnd voorgerecht: tartaar van makreel en avocado. De harmonieuze combinatie van deze ingrediënten zorgt voor een culinaire beleving waar iedereen van gaat smullen. Het volledige recept is hier te vinden op de website van Ketoca : Tartaarvariatie van makreel en avocado.

Tartaar van Makreel en Avocado
Hoofdgerecht: Hemelse Kerstrisotto

Het pronkstuk van de avond is ongetwijfeld de Hemelse Kerstrisotto (ook dit recept staat inmiddels op Ketoca: bloemkool risotto). Een verrukkelijke combinatie van bloemkoolrijst, spekjes, parmezaanse kaas en slagroom. Dit gerecht is niet alleen een feest voor de smaakpapillen maar ook een perfecte keuze voor een ketogeen dieet.

Hemelse kerstrisotto
Nagerecht: Tarte au Citron

Om het diner op een verfrissende en zoete noot af te sluiten, staat er een Tarte au Citron op het menu. De perfecte combinatie van zuur en zoet in een verrukkelijke Franse taart die een geweldige afsluiting vormt van ons kerstmaal. Het volledige recept dat ik heb ontwikkeld voor Ketoca staat hier: Citroentaart (tarte au citron).

Tarte au citron

Voorbereiding en Verwachtingen

De voorbereidingen voor deze bijzondere kerst zijn dus in volle gang. Het is geruststellend om te weten dat Naois, ondanks zijn dieet, dit jaar met ons kan meegenieten van het kerstdiner. Zijn enthousiasme om hetzelfde te eten als de rest van de familie is hartverwarmend en maakt de feestvreugde alleen maar groter.

Een Feestelijk Slot

Kerst is een tijd van samenzijn, liefde en heerlijk eten. Laten we samen genieten van een onvergetelijke kerst vol heerlijk eten en onmisbare momenten met familie en vrienden! Fijne feestdagen iedereen!

Zo ziet ons kerstmenu er dus uit:

Voorgerecht: Tartaar van makreel en avocado

Hoofdgerecht: Hemelse Kerstrisotto

Nagerecht: Tarte au citron

Nog geen commentaar

    Uw reactie

    This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.